OM BOKEN

ANNIKA Ö

GRAFISK DESIGNER • TECKNARE


”Vad tänker du på nu?” är förmodligen den värsta frågan man kan få och den man helst av allt inte vill svara på om någon skulle envisas med att ställa den.


Så, vad är poängen? Jag är nyfiken på hur människor hanterar de ständigt återkommande utmaningarna med livet, kärleken, familjen, arbetet, vänskapen, åldrandet och sorgen? Hur går de vidare från en livsfas till en annan? Hur lyckas de med kombinationen av att söka, förändra och känna tillfredställelse?


Det är en balansgång att hålla sig på rätt avstånd och fortsätta våga vara nyfiken på de som är nära och de som är en bit ifrån. Att alla dessa historier, utmaningar och livsbeslut ska få stå för sig själva i ett oantastligt ljus. Fritt och utan värderingar. ”Vad tänker du på nu?” är inte samma sak som ”hur tänkte du nu?”. Men det kan hända att båda frågeställningarna har varit utgångspunkt för betraktelserna jag har skrivit eller när jag har tecknat.


– Annika Öhrner Lindén –  2016 
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Konsten att stå längst fram och göra skillnad för att världen ska bli bättre eller mer rättvis. Det gör organisationen Kvinna till Kvinna som stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. 10% av intäkterna från utställningen går till Kvinna till Kvinna


Kvinna till Kvinna arbetar för kvinnors rättighet. De arbetar mot alla former av våld mot kvinnor. Kvinnor måste kunna mötas och delta i samhällslivet fullt ut. De arbetar också för att kvinnor alltid ska finnas med vid fredsförhandlingar.

Läs mer på Kvinna till Kvinna

Copyright @ All Rights Reserved